uvodnik

Dragi čitatelji,

u trenutku kad kao da ponovno učimo živjeti, kad se grad pomalo budi, kad nam rad od kuće uz komunikaciju svim mogućim digitalnim sredstvima postaje normalan, a svakodnevne životne aktivnosti većinom se odvijaju u virtualnom svijetu, predstavljamo vam prvo izdanje digitalnog magazina Gloria Glam. Ovo je, usudila bih se reći, naš dokaz kako kreativnost ništa ne može zaustaviti. Ovo je naš odgovor krizi koja nas je ulovila nespremne i preko noći zaustavila svijet. Ovo je novo iskustvo konzumiranja lifestyle sadržaja s fokusom na ono što nas čeka nakon koronavirusa.

Imajući na umu #ostajemdoma stvarali smo ovaj gg projekt. Potpuno dislocirani jedni od drugih, a istodobno kao da nikad nismo bili bliži. Cilj je bio u svakodnevicu svakoga od vas unijeti osjećaj nade, pripadnosti, zajedništva i hrabrosti. To je ono što nam sada treba više no ikada, zar ne? Zato neću pisati o pandemiji, potresu i ostalim nedaćama koje su nas zadesile. Pisat ću o adrenalinu koji nas je obuzeo kad smo tog petka, nešto nakon svitanja, na praznim zagrebačkim ulicama, stvarali jednu posve drukčiju modnu priču. Pisat ću o inspirativnim sugovornicima s kojima smo vodili zanimljive Zoom razgovore, o nizu kreativaca koji su se s nama okrenuli budućnosti i onome što nas čeka te pokušali donijeti odgovore na pitanja u kojem će se smjeru kretati strujanja u modnoj i beauty industriji, dizajnu te kako da se što bolje nosimo sa svime što nas je snašlo. Spomenut ću i naše drage suradnike diljem svjetskih metropola koji su vam poslali poruke podrške i pozitive. Priznajem pronašli smo vremena i na trenutke se uspjeli prepustiti divnim maštarenjima na što pozivamo i vas.

Usudit ću se ovo razdoblje nazvati pozivom na novo buđenje. Prilikom da stanemo i razmislimo, da spoznamo što zapravo želimo, presložimo prioritete, ponovno počnemo primjećivati sve one male stvari koje život uistinu čine ljepšim.

I zato vas pozivam da zajedno krenemo prema novom, boljem sutra, da ne posustajete u ostvarivanju svojih snova, da se inspirirate i nadahnjujete, okružite ‘svojim’ ljudima, sanjarite, smijete i volite – Iz sve snage.

P.S. Za vas smo pripremili iznenađenje – Martimex vam daruje 40 posto popusta na online kupnju parfema Versace Versense (edt 30 ml) uz kod gloriaglam40

Urednica Glorije Glam