GG LISTA ŽELJA

Putujte, maštajte o špilu stolaca i nosite ružičaste satove

Piše: ILIANA KLJAIĆ


AUTO + ŠATOR

Novo doba traži i nove načine putovanja

Putovanje na potpuno drugačiji način je budućnost, a sigurnost i sloboda glavni su kriteriji za izbor destinacije. Šator koji se u trenu montira na krov automobila savršen je izbor za ljubitelje kampiranja, bilo da su krenuli na višednevnu pustolovinu ili samo na izlet do obližnjeg jezera. Land Rover, Mini, Peugeot i Ford nude šatore marke Autohome u kojem su madrac za dvije osobe, jastuci, unutarnje LED svjetlo, mreža za odlaganje te ljestve koje se lako slože u prtljažnik.


FULL HOUSE

Francuska modna kuća Dior otkrila je karte

Luksuzni modni brend predstavio je najnoviju kolekciju namještaja Bonne Aventure posvećenu – lovcima na sreću. Motive s igraćih karata ugradili su u naslone stolaca i kartaški stol od crnog i crvenog lakiranog drveta te na ukrasne kutije i pladnjeve. Legendarni Christian Dior vječno je tragao za srećom te je bonne aventure (dobroj sreći), sredinom prošlog stoljeća posvetio i prvo poglavlje autobiografije Dior by Dior.


RUŽIČASTA BUDUĆNOST

Najveći hit u svijetu urarstva

Model Big Bang švicarske manufakture Hublot trenutačno je najzanimljiviji komad. Njegovo novo ruho potpisuje Lapo Elkann, osnivač talijanskog dizajnerskog studija Garage Italia te unuk vlasnika Fiata, Giannija Agnellija. Posebnu nijansu kojom je obojio sat nazvao je Millennial Pink, objasnivši da ružičasta više nije rezervirana samo za žene, nego je simbol nove generacije koja seizmički mijenja ustaljena pravila. Ova nježna boja, kako tvrdi njen autor, označava samouvjeren pristup životu. Hublotov uniseks model promjera je 42 mm, iznimno je otporan na udarce i ogrebotine te dolazi s dvije narukvice – od gume i tkanine. Izrađen je u limitiranoj ediciji od samo 200 komada i cijena mu je 20.900 dolara.


SHOW IN BOX

Majstorstvo prikazano u kutiji

“Mnogi su u vrijeme pandemije počeli mijesiti kruh, plesti ili vrtlariti, a ja sam pronašao svoju terapiju kako bih što lakše prebrodio ovo teško razdoblje”, rekao je Jonathan Anderson, kreativni direktor španjolskog brenda Loewe. Inspiriran zatvorenim prostorom, za predstavljanje nove kolekcije osmislio je projekt “Show in box” – kartonsku kutiju u kojoj su lutkice odjevene u njegove kreacije, modni arci, uzorci tkanina i 24-satni video sadržaj koji dočarava kreativni proces nastanka kolekcije. Uz sve to i pismo naslovljeno na primatelja – bilo da je riječ o novinarima ili najvjernijim kupcima. Modeli iz Andersonove nove kolekcije savršen su primjer majstorstva kojim se već 175 godina diči brend Loewe.


“PHOTOGRAPHER”

Opasno dobre fotografije

Nova knjiga “Photographer” 71-godišnjeg modnog dizajnera i fotografa Manfreda Thierryja Muglera čita se i gleda bez daha. Uz 150 svojih radova autor je opisao i brojne opasne situacije u kojima se našao da bi dobio dobru fotografiju. Snimao je tako na santi leda na Grenlandu, ledila mu se krv u žilama od pogleda s improvizirane skele na 61. katu Chryslerovog nebodera u New Yorku, Rusiju je obišao u pratnji predstavnika sovjetske vlade, u Nigeriji ga je lokalno stanovništvo palicama otjeralo sa seta nakon što su ugledali ženu kako se penje na džamiju Djenne, a pola života mu je odnio i prizor manekenke koja otvorenih očiju nepomično leži na leđima nakon što su zajedno propali u palubu starog broda u Šangaju. No, bilo je i lijepih trenutaka, poput snimanja golišavih modela uz bazen čije su fotografije kasnije objavljene u Playboyu.


NAKIT ČINI MUŠKARCA

Crna mačka, meduza, pčela, oštra britva…

Već je prije pola stoljeća dizajner nakita David Webb izjavio da su se žene zasitile predvidljivih oblika, a ove sezone to bi moglo vrijediti i za muškarce. Za opasne momke dizajner Thomas Szabo izradio je srebrni privjesak Crna mačka s očima od cirkona, Versaceova meduza na brošu je u obliku šerifove zvijezde, pčela krasi pečatnjak modnog brenda Zara, oštra britva od ružičastog zlata i 30 crnih dijamanata djelo je Stephena Webstera, a engleski kralj Henrik VIII krasi broš dizajnera Thea Fennella i izrađen je od zlata te ukrašen dijamantima, safirima, rubinima i smaragdima.