uvodnik

Moram priznati da je pomalo nezavidno pisati o muškarcima iz ženske perspektive pa ću uskoro riječ prepustiti njima – muškarcima.
Oni još uvijek statistički vladaju svijetom sporta i politike, u tome ćete se sigurno složiti sa mnom. Medijskim prostranstvima kulture, lifestylea, mode i beautyja žene im oduzimaju prednost. Zato je pred vama prvo digitalno izdanje magazina Gloria Glam MUŠKARAC kojeg posvećujemo muškoj energiji, u nadi da će se u bliskoj budućnosti zauzvrat postići balans u spomenutim sferama moći, a predrasude i tabui rušiti poput kule od karata.

Muškarcima često pripisujemo racionalno i logičko razmišljanje, dok intuiciju i osjećaje vežemo uz žene. Muškarcima su kompetitivnost, dominacija, dokazivanje, prodornost, upornost i snaga „prirodna” stanja, dok su im ranjivost, empatija i suosjećanje prešutno zabranjeni. Od njih se očekuje da osvajaju teritorije i nižu uspjehe poput programiranih besmrtnih vojnika – bez trunke emocije.

O svemu smo tome (i još o mnogočemu) razgovarali s top 20 gg frajera koji su nas zaintrigirali, inspirirali i otvorili vrata svojih svjetova. Bavili smo se novim poslovnim filozofijama, dizajnom, arhitekturom, muškim fetišima, hedonizmom, dalekim destinacijama.

Pokazali smo muževnu stranu mode i njege za Njega, zaronili u svijet glazbe i ‘muške’ umjetnosti te otkrili nove generacije koje su na dobrom putu da svojim inovacijama osvoje svijet. Ovaj magazin poklanjamo svim onim djelićima muškog svemira koji su još uvijek skriveni, a zapravo najprivlačniji.

Dragi Muškarci, ali i Žene, zadovoljstvo mi je pozvati vas da se izgubite u pregršt zanimljivog sadržaja. Odlučili smo da ga predvodi Boris Vujčić, guverner Hrvatske narodne banke, samozatajni muškarac koji nam je ovoga puta otkrio i svoju drugu stranu.

Uživajte u našem GG MUŠKARCU.