TOP 5 KOMADA

Muževni interijeri: Manje je više

Naglasak stavljamo na jednostavnost i funkcionalnost, što su komadi koji će se lako uklopiti u različite stilove

Za “muževni” stil uređenja karakteristične su jednostavnije linije, neutralne ili pak dramatične boje poput crne koje prostoru dodaju osobnost, razni geometrijski oblici te prije svega jednostavnost i funkcionalnost.

Zbog svoje neodređenosti uklapa se u mnoštvo drugih stilova, kao što su industrijski, rustikalni, minimalistički ili retro stil. Komadi s kojima ne možete pogriješiti su zasigurno oni klasični, izrađeni od prirodnih materijala kao što su neobrađeno drvo ili ekološka koža, a ako preferirate tamnije boje zidova – tmurnu atmosferu prostorije možete izbjeći dodavanjem metalnih naglasaka i dekoracija.

Popularan izbor su i razne zidne obloge, tapete i ukrasne ploče koje mogu razbiti monotoniju i svojom teksturom prostoriji dati dodatnu dubinu. Teksturama se možete igrati i prilikom odabira tkanina, primjerice ukrasni jastuci izrađeni od mješavine pamuka i jute idealno nadopunjuju tepih od imitacije goveđe kože. Ako ipak niste toliko odvažni, naglasak možete staviti na geometrijske zavjese.