FILIP SERTIĆ

5 omiljenih mjesta u Los Angelesu

Zagrebački glumac koji već dvije godine živi u Los Angelesu otkrio nam je svojih pet najdražih mjesta u tom gradu, kojeg, kako kaže, obožava jer je u tom gradu sve po njegovoj mjeri.

Tekst: Ines Madunić

Malibu

Omiljena plaža mi je svakako Malibu Beach. Prvi put kad sam došao, mislio sam da sam u raju. Priroda je predivna – od ogromnih kamenih stijena koje se spajaju s oceanom pa sve do idiličnih palmi uz plažu. Nije čudno da upravo ovdje žive neki od najbogatijih ljudi u SAD-u jer imaju pogled od milijun dolara. Malibu je stavrno poseban i, iako treba neko vrijeme da se dođe do plaže, definitivno se isplati.

Mjesto gdje se stijene spajaju s oceanom
Restoran Gracias Madre

Los Angeles je najveganskiji grad na svijetu zbog čega će svi vegani, kao što sam i sam, zaista uživati u gastro ponudi. Mnogi restorani nude veganske menije, čak se i svi nekako natječu da imaju što bolju ponudu. Meni je jedan od najdražih Gracias Madre, meksički veganski restoran u West Hollywoodu. Jako je popularan i luksuzan, teško je dobiti mjesto, često su čak i redovi ispred, a omiljen je i nekim zvijezdama kao što su Leonardo DiCaprio, Joaquin Phoenix i drugi. Atmosfera je odlična, imaju veliki vrt i sjajan jelovnik u koji su uvrstili tradicionalnu meksičku kuhinju, inače punu mesa za koje koriste različite zamjene. Primjerice, mene je oduševio tacos s jack fruitom, egzotičnim voćem koje ima sličnu teksturu kao meso.

Omiljeni restoran Gracias Madre
Filmski studiji

Los Angeles živi za film, centar je industrije kojom se bavim i koga god upoznaš, na neki način se bavi filmom. Jedan od najdražih filmskih studija mi je Paramount, jedan od najstarijih u SAD-u u kojem su se snimali klasici poput “Casablance” i “Kuma”. Studio je ogroman i stvarno ga se isplati vidjeti jer imaju i eksterijere za snimanje pa tako možete tamo prošetati i malim New Yorkom.

Ulaz u studio Paramount
Runyon Canyon

Ovdje se svi bave sportom pa su brda i brdašca Los Angelesa omiljene lokacije za rekreaciju i vježbanje. Meni je jedno od najdražih mjesta Runyon Canyon, s čijeg se vrha pruža spektakularan pogled na grad i na znak Hollywood. To je, ujedno, i mjesto na kojem se mogu sresti i neke zvijezde, i to kako trče bez majice (smijeh)

Pogled na grad s Runyon Canyona
Hollywood Walk of Fame

Iako možda zvuči kao klišej, Hollywood Walk of Fame ne bi trebali propustiti. Tamo ćete rijetko sresti nekoga od slavnih i većina mrzi tu ulicu jer su stalno gužve zbog turista koji se žele fotografirati sa zvijezdama na cesti, ali ona ima i svoju drugu stranu. Puna je života, dobrih barova i restorana, a tamo se nalaze i neka od najvažnijih kina u kojima se, zapravo, sve događa – od Dolbyja do Chinese Theatrea.

Jedan od rijetkih trenutaka da je Walk of Fame prazan