Fotografije: Profimedia

Ljetna shema

Sve ljepote Kvarnera

U kolovozu vam na gloriaglam.hr otkrivamo najljepše lokacije, najbolje gastro užitke i skrivene kutke regije u kojoj se susreću more i gorje

SPONZORIRANI ČLANAK

Ovo ljeto je puno izazova, ali i dalje se želimo kupati na divnim plažama, kušati gastronomske delicije, uživati u netaknutim prirodnim ljepotama. Želimo se odmoriti i napuniti dobrom energijom. Želimo, dakle: kvalitetan odmor.

Sa sigurnošću znamo da sve to (i još puno više) možete pronaći na – Kvarneru. Od Opatijske rivijere, Riječkog područja, Crikveničko – vinodolske rivijere, otoka Krk, Cres, Lošinj i Rab te Gorskog kotara. Naš je to izbor za tople ljetne dane i večeri. Zato ćemo vam sve čari kvarnerske obale otkrivati kroz našu ljetnu shemu na Gloria Glam portalu: gdje otići, po kojoj cijeni, kako se (sigurno!) dobro zabaviti i još bolje se odmoriti!

S nama ćete poželjeti jesti kvarnerske škampe, otočnu janjetinu, krčki pršut ili pak Lovranske trešnje i marune. Nepce ćemo hladiti s finom žlahtinom, a sve oko nas mirisat će na začinsko aromatično i samoniklo bilje: kadulju, ružmarin, lavandu, divlje šparoge…
Trave, biljke i mirisi na Kvarneru tradicionalno se koriste za hranu, kupke, mirise, u spravljanju prirodnih lijekova, za pripremu rakija poput travarice, brinjevca. A kada opet ogladnimo htjet ćemo jesti šurlice i Rapsku tortu, smokvenjak ili Goranski nadjev te se nakon toga zaputiti na neku novu, uzbudljivu lokaciju. Kroz tekst i neodoljive fotografije, pružit ćemo vam bezbroj razloga zbog kojih ćete ovo ljeto željeti provesti na divnom Kvarneru.

Spremite se jer uskoro zajedno putujmo na Kvarner – s ljetnom shemom na gloriaglam.hr!