Fotografije: Profimedia

U LJETNOM ĐIRU

Modno putovanje na Havaje

Nema bijega od havajskog uzorka, bilo na košuljama ili kupaćim gaćicama, a i ovog ljeta pravi must have, koji ćete jednostavno kombinirati s upečatljivim printom, su klasične bermude

Tekst: Ines Madunić

Samo opušteno, to je jedino pravilo koje trebate pratiti ovog ljeta i čini se da uključuje i izbor outfita. A koji odjevni predmet bolje odašilje ležernu vibru od havajske košulje, odnosno uzorka koji je bio vrlo poželjan krajem devedesetih i početkom “nultih” godina.

Brad Pitt u Fight Clubu | Profimedia

Nosite ih po uzoru na filmske junake iz kultnih filmova, kao što su Leonardo DiCaprio u “Romeo+Julija” (1996.), Brad Pitt u “Klubu boraca” (1999.), Christian Slater u “Pravoj romansi” (1993.), Johnny Depp i Benicio Del Torro u “Strahu i prijeziru u Las Vegasu” (1998.) ili Jim Carrey u “Ace Venturi” (1994.).

Leonardo DiCaprio u “Romeo+Julija” | Profimedia

Havajske košulje svih mogućih varijanti dolaze u obzir, a kako i ne bi kad upravo one označavaju boho pristup životu, opuštenost i bezbrižnost – u prijevodu, kao stvorene su za ljetni đir.

Gucci (680 eura) / Gucci (780 eura) / Prada (713 eura) / Sando Paris (155 eura) / Zara (199,90 kn) / Wooyoungmi (378 eura) / Zara 199,90 kn)

Osim na košulje, taj se egzotični uzorak smjestio i na kupaće gaće, a taj je dvojac toliko popularan da ih možete naći i u kompletu. Doduše, kod tog printa postoji jedno pravilo: ako ste svjetlije puti, birajte tamnije komade kako ne biste izgledali preblijedo, a ako ste tamnije puti ili ste već “uhvatili” boju, neka vaša “havajka” bude svjetlija kako biste naglasili boju tena.

Zara (149,90 kn) / Mango (169,90 kn) / Palm Angels (250 eura) / Jacquemus (292 eura) / Mango (169,90 kn) / Versace (114 eura)/ Zara (149,90 kn)

Uz havajski, bilo koji cvjetni uzorak je jako trendi, dok se s komadima za kupanje možete posebno zaigrati jer je dozvoljeno eksperimentirati i sa šašavim uzorcima.

Što se tiče kratkih hlača, sve su boje i uzorci dozvoljeni, pa i dobrodošli, no za one koji vole igrati na sigurno, tu su uvijek klasične bermude. Dužina je ove godine također važna. Jako kratke hlačice u ponudi su brojnih brendova, kao i one s dugačkim i širokim nogavicama koje sežu do ispod koljena. Izbor je na vama, ali osobito pripazite s dužim modelima jer oni vizualno oduzimaju centimetre na visinu pa je uvijek najsigurniji odabir komad dužine do malo iznad koljena u neutralnim bojama.

Mango (169,90 kn) / Sies Marjan (387 eura) / Moschino (148 eura) / Emporio Armani (187 eura) / Briglia 1979 (184 eura) / Zara (199,90 kn)