OPROŠTAJ OD BUBAMARE

Dodir sreće iz Hrvatske Lutrije

Krug kao prepoznatljiv simbol igara na sreću ostao je ključan element u vizualnom identitetu Hrvatske Lutrije kojim se želi naglasiti snaga brenda

Sponzorirani članak

Hrvatska Lutrija predstavila je novi vizualni identitet čiji je cilj osnažiti percepciju o pravoj vrijednosti, važnosti, snazi i kvaliteti brenda te omogućiti kompetitivan nastup u javnosti i na tržištu kroz četiri glavne poruke: modernizacija i odrastanje (igre su za +18), snažna emocija i emotivna povezanost kroz novu viziju (sretnija i razigranija Hrvatska), diferencijacija od konkurencije i ispravno pozicioniranje svih segmenata/grupa igara.

Prepoznatljivo lice Hrvatske Lutrije – voditeljica Jelena Lešić

Kao prepoznatljiv simbol odabran je krug, koji se kao oblik pojavljivao u svim iteracijama vizualnog identiteta Hrvatske Lutrije od 1973. do danas. Kod svih igara na sreću dominiraju kružni oblici, krugovi, kuglice, lopte, zaokruživanje pa je time inspiriran i novi logo Lutrije, baš kao što su i mnogi drugi vizualni identiteti igara na sreću. Nema više bubamare s točkicama, ali su zadržani krugovi, odnosno točke kao osnova dizajna.

Jednostavan znak sastoji se od tri kruga u kompoziciji koja „vuče” prema gore, čime se naglašava usmjerenost prema budućnosti. Tri kruga označavaju različite vrste igara na sreću koje Hrvatska Lutrija priređuje: lutrijske igre, igre klađenja te igre u casinima i igre na sreću na automatima,objedinjene u jednu skupinu kao srodne. Tri kruga suptilno podsjećaju na uzorak hrvatskih kvadratića koji su prepoznatljivi u cijelom svijetu.

Uz novi vizualni identitet, Hrvatska Lutrija ima i novi slogan – Dodir sreće. Njime se želi prenijeti važnost osobnog utjecaja na unapređenje kvalitete života i društva, promoviranja pravih vrijednosti i vraćanja u zajednicu. Dodir sreće slogan je kojim se želi poručiti kako sreća često dotakne dobitnike, ali ne samo njih – kroz njihovu igru i svaku uplatu, sreća dotakne i druge članove našeg društva.

Ti mi nosiš sreću

Draga Bubamaro,
hvala ti na našim zajedničkim gOdinama i neka te prati sreća, upravo onakva kakvu si nama donosila Dugi niz godina. Sada imamo novi znak, nove snove I veliku želju za jednom novom avanturom. Dugo smo čekali ovakve pRomjene koje su logičan Slijed našeg napredovanja, Razvoja, želje za poboljšanjem, ali i odmakom od konkurencijE. Novim licem pokazujemo da pratimo trendove modernizacije i tržišta te da Ćemo spremno odgovoriti na sve potrebe i promjene kojE očekuju naši igrači. Slijedi početak i jedno novo razdoblje u novom ruhu – tvoja Lutrija.