GG BUSINESS TALK

Prava moć je oko sebe imati iskrene prijatelje”

Da su vremena normalna, brend menadžera kompanije G3 Spirits, Tina Hasanefendića vjerojatno bismo ulovili na nekom od atraktivnih beach partyja, no ovoga puta s njim smo razgovarali u zagrebačkom A most unusual gardenu gdje nam je ispričao kako se nosi s kriznim vremenima, kojom se poslovnom filozofijom vodi te koje su to karakteristike samosvjesnog muškarca

Razgovarala: Lea Ladišić

Teško je započeti razgovor, a da vas najprije ne pitamo kako “plivate” u vremenima koja su nas zadesila?

Pokušavam ne započeti razgovor o tome. Tema je, nažalost, neizbježna na svim razinama. Što se plivanja tiče, zasad držimo glavu izvan vode i snalazimo se, međutim, ako još jednom čujem termin “nova normalnost”, sam ću se utopiti.

Koliko se vaša poslovna filozofija promijenila s obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo?

Filozofija se nije promijenila, promijenile su se aktivnosti. Filozofija G3 je uvijek jasna, mi gradimo brendove bez obzira na okolnosti.

Primjećujete li da ste se vi i ljudi s kojima radite promijenili?

Teško mi je reći za sebe, vjerujem da nisam, iako ovakve izvanredne situacije moraju ostaviti nekog traga. Isto vrijedi i za kolege iz tima, no kod nekih poslovnih partnera se da primijetiti doza nesigurnosti ili možda bolje reći oklijevanja, što je samo po sebi razumljivo. Previše je nepoznanica i krivih informacija u opticaju da bi bilo drugačije, stoga pokušavam svoje dobivati iz relevantnijih izvora. Toplo preporučujem.

Gdje sada pronalazite motivaciju i inspiraciju?

U malim stvarima. Sitnice me često podsjete koliko smo krhki i koliko malo vremena imamo. To mi je instant motivacija.

Imate li “krizni plan”?

Imamo, zove se: “Improvizacija u zadanim okvirima 2020.”

“Samosvjestan muškarac je skroman kad opisuje svoje vrline, kritičan kad opisuje svoje mane, te za svoje uspjehe zahvaljuje boljoj polovici.”

Kako se inače nosite s izazovima?

Pozdravljam ih, mislim da su ključan dio razvoja svake osobe i smatram da se baš u takvim trenutcima najviše uči, ili najbrže.

Koja je vaša poslovna filozofija?

Gledaj stvari tuđim očima.

Kakav je samosvjestan muškarac?

On je skroman kad opisuje svoje vrline, kritičan kad opisuje svoje mane te za svoje uspjehe zahvaljuje boljoj polovici.

Što je za vas uspjeh?

Uz rizik da zvučim patetično, vjerujem da je prvenstveno najveći uspjeh biti sretan sam sa sobom i širiti tu sreću dalje. Danas nam je svima potrebno malo pozitive – ili puno. U poslovnom smislu je to trenutak kada čujem da netko voli i cijeni neke od brendova koje gradimo, da je netko “ulovio” neki detalj ili sitnicu vezanu uz primjerice jedan vrlo Neobičan Gin i da ga je to razveselilo!

Na što ste do sada najviše ponosni?

Što smo u relativno kratkom roku od jednog vrlo Neobičnog Gina izgradili jedan od vodećih alkoholnih brendova u Hrvatskoj, preciznije, ponosan sam na činjenicu da je publika prepoznala jedan maštovit i neobičan svijet koji pokušavamo dočarati. Posljednji primjer toga je i naš “Most Unusual Balloon” koji sada veselo klizi i plovi nebom iznad vas!

Kad kažem muškarci i moć što vam prvo padne napamet?

Prevara i varka. To su relativne stvari i ne treba doživljavati sebe kroz tu prizmu. Prava moć je imati puno iskrenih prijatelja.

Je li danas teško biti muškarac?

Ne, mislim da je uvijek teže biti žena, ali da se netko ne naljuti – mislim da je danas biti muškarac kompliciranije.

Glazba, film, knjige – što vas opušta?

Odrastao sam u glazbenoj obitelji pa je glazba definitivno na prvom mjestu, ali veliki sam filmofil i trudim se pogledati sve relevantne naslove kada imam za to vremena. Knjiga je posebna stvar za mene i kao klinac sam stvarno mnogo čitao, no što sam stariji nekako je sve manje vremena za to. Sport je također veliki faktor u mom životu, opušta me i za mene je ispušni ventil. Kvalitetan umor nakon jakog treninga iz nekog razloga pruža neviđeno zadovoljstvo.